Scrisori

Prof. dr. Andrei FIRICĂ

Prof. dr. Andrei Firică
Membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale

Stimate Domnule Ion Antonescu,

Israelul este o ţară pe care de mult doream să o vizităm, şi eu şi soţia mea. Motivele sunt multe şi uşor de explicat: Ne-am născut şi am crescut cu numele sfinţite de paşii Mântuitorului cunoscute, despre care ne-au vorbit părinţii noştri, profesorii la scoală, bisericile pe care le-am frecventat şi nenumaratele lecturi parcurse. Este normal să doreşti să le vezi cu ochii proprii, să păşeşti pe unde a păşit El. Faptul că am făcut această minunată călătorie în Israel cu Compania pe care o conduceţi, dar în special numai când s-a desfăşurat sub îndrumarea Dvs directă, nu a fost o simplă întâmplare.
Reputaţia Dvs de mare conducător al Locurilor Sfinte şi minunat organizator de excursii, care au devenit „legendă”, ne-a determinat să vă cautăm şi să vă cerem să ne primiţi în unul dintre grupurile pe care le organizaţi cu acea destinaţie. Excursia pe care tocmai am realizat-o sub conducerea Dvs ne-a confirmat deplin asteptările: organizare perfectă, selectarea colegilor de excursie, parcurgerea celor mai interesante şi frumoase locuri, odihna în hoteluri dintre cele mai confortabile, totul ne-a delectat. Ele au fost însă umbrite de surpriza de a descoperi în Dvs, o adevarată „enciclopedie vie” care ne-a fermecat cu informaţiile de o mare diversitate şi precizie, pe care ni le-aţi oferit, asupra locurilor şi oamenilor care s-au perindat acolo, dealungul multor sute de ani.
Vă mulţumim pentru toate acestea, şi vă informăm că de pe acuma, ca urmare a încântării noastre, am încropit un nou grup, de oameni de înaltă ţinută intelectuală, pe care vă rugăm să-l acceptaţi, pentru a repeta acelaşi voiaj, în una din lunile următoare.

Prof. dr. Andrei Firică.

Octombrie 2010.