Scrisori

Ovidiu ZARA

Ovidiu Zară

 

De mic copil l-am rugat mereu pe Dumnezeu să îmi ajute măcar o dată în viaţă să îmi călăuzească paşii în Ţara Sfântă. Anul acesta, după 46 de ani de viaţă, ruga mi-a fost ascultată şi, graţie invitaţiei domnului Ion Antonescu am putut vizita locurile sfinte din Ierusalim, Bethleem, Nazareth, Cana, Tiberias, Tabgha, Capernaum, Qumran, Muntele Tabor sau Hozeva.
Nu pot exprima în cuvinte sentimentele unice pe care le-am trăit vreme de şase zile… Acolo, pe Pamântul Sfânt al Israelului, am redescoperit calea pe care trebuie sã o urmez în viaţă. Am simţit cu tărie că rugăciunile mele au fost ascultate… Acolo i-am simţit pe Dumnezeu si pe Fiul Său, Iisus Hristos, în sufletul meu…. Cuvintele sunt mult prea sărace pentru a dezvălui emoţiile trăite la Mormântul Sfânt …
De la domnul Ion Antonescu, un OM de o mare curăţenie sufletească şi de o cultură senzaţională, am învăţat în acest pelerinaj fabulos: pentru a primi în viaţă trebuie să dãruiesti din suflet semenilor tăi, fără a aştepta vreo recompensă.
Vă sunt profund recunoscător tot restul vieţii mele, domnule Ion Antonescu, pentru că am avut onoarea de a fi invitatul Domniei Voastre într-o călătorie irepetabilă care mi-a întărit credinţa în Dumnezeu şi mi-a purificat sufletul.
Dumnezeu să vă dea sănatate, viaţă lungă şi zile senine alături de cei dragi sufletului Dumneavoastră, pentru a putea face şi alţi oameni fericiţi.

 

Cu recunoştinţă si deosebit respect,
ec. Ovidiu Zară (jurnalist)
14 septembrie 2015