Scrisori

Dana DEAC

Dana Deac

Multumesc, Ion Antonescu, pentru sansa de a-l cauta pe Dumnezeu si pentru bucuria de a-l gasi in mine

Aprilie in Tara Sfanta
Sase zile in Israel cu Agentia Marshal fac cat un voiaj in jurul lumii. Ion Antonescu este un neobosit povestitor, un fin cunoscator al locurilor si oamenilor din Tara Sfanta. In fiecare zi, traseele ne erau pregatite din timp prin descrieri amanuntite ale faptelor istorice si biblice pe care Ion Antonescu le relata cu calm si, uneori cu umor, in timp ce autocarul rula pe sosele impecabile. Inca din prima zi, s-a aruncat provocarea catre toti turistii. Cine raspunde corect la zece intrebari din ceea ce s-a vazut, vizitat si povestit, castiga 1000 de dolari sau intreaga admiratie a grupului… In toate cele sase zile, Ion Antonescu a impresionat intreaga audienta prin multimea si diversitatea informatiilor pe care le-a transmis cu pasiune si dedicatie.
Nu voi descrie pas cu pas calatoria pentru ca va invit sa o faceti personal. Dar voi atrage atentia asupra catorva locuri si va voi da cateva sfaturi. Mai intai, va invit sa aveti in bagaje tinute decente, rochii sau fuste cat mai lungi, saluri generoase, incaltaminte usoara si cat mai putine farduri. E un voiaj care impune o anumita tinuta care exprima respect fata de locurile sfinte prin care treceti. Nu trebuie interpretata aceasta sugestie ca pe o invitatie la neglijenta. Locurile prin care se trece in Israel impun o rigoare a bunului simt…… …Ion Antonescu ne-a spus ca la Tel Aviv se mananca cel mai bun peste si cele mai bune fructe de mare. Si noi nu l-am crezut, l-am verificat… Daca veti merge cu Marshal in pelerinaj, ascultati-l pe Ion Antonescu. Emotiile sunt ale dumneavoastra, informatiile vin de la el.Sase zile in Israel fac tot atat cat toate zilele necesare inconjurului lumii. Calatoria in Tara Sfanta este o experienta esentiala pe care orice muritor este dator sa o traiasca.

La iesirea noastra din Bethleem am vazut un curcubeu care s-a imprimat pentru totdeauna in sufletul nostru.

Articolul integral il puteti citi aici:
femeide10.ro/voiajul-pe-care-trebuie-sa-il-faci-o-data-in-viata-insemnarile-de-calatorie-ale-realizatorului-tv-dana-deac/

Dana Deac, realizator TV