Articole Presă

Ion Antonescu a dus numerosi artisti români in Tara Sfânta

21 iunie 2018

Ionut Dolanescu se afla în Tara Sfânta de vineri (15 iunie), când a plecat cu un grup condus de omul de afaceri Ion Antonescu, cel care a dus numerosi artisti în Israel, de-a lungul timpului. Ionut Dolanescu (46 ani) este în Israel, împreuna cu sotia lui, Doinita. Alaturi de ei se afla mai multi actori si interpreti de muzica populara, precum Cristina Deleanu sau Sofia Vicoveanca. Tara Sfânta. Artistii au pasit pe locurile pe care a calcat Iisus Hristos si s-au rugat la mormântul Mântuitorului, de la Ierusalim.
Ei au vizitat si alte locuri din Tara Sfânta, unde si-au încarcat bateriile, dar au fost si la Betleem, la locul nasterii lui Iisus. Ionut Dolanescu a venit din America în luna aprilie si va sta în România pâna în octombrie, când va pleca iar peste Ocean. Asa face de ani de zile, pentru a-si pastra rezidenta americana.

Marshal Turism s-a nascut dupa Revolutie. Ion Antonescu, un om cu peste 25 de ani de experienta în turism, a condus aceasta afacere pâna în anul 2000, când a predat frâiele fiului sau Daniel. Ion Antonescu, poreclit “maresalul”, este un personaj activ, dinamic si plin de viata. Asa se explica si performatele sale în turism. Face zilnic jogging, este un apropiat al cercurilor de artisti, pe care i-a sprijinit de câte ori a fost nevoie.

De ce Israel? Este o pasiune?

Este o pasiune, iubesc tara asta si este o destinatie foarte cautata, cel putin în agentia noastra, atât pentr frumusetea locurilor, cât si pentru încarcatura spirituala. În plus, chiar eu, personal, pentru aceasta destinatie, sunt ghid.
Din pacate, Tarom-ul nu este pare interesat sa eficientizeze lucrurile. La Tarom, daca alegi destinatia Israel, ai doua nopti pierdute pentru ca sunt prost alese orele de plecare si spre Israel si spre România. Altii stiu mai mult marketing. De exemplu, El Al are ore de plecare foarte bune. Întodeauna ma gândesc la confortul turistilor, la cât de bine m-as simti eu în locul lor. Regula pentru mine este sa îl ajut pe client sa se simta bine, indiferent daca vine la agentia noastra de turism sau la hotelul nostru. Salariatul nu trebuie sa fie robot, ci sa muleze regulile pe nevoile clientului. De exemplu, daca ai camere libere iar clientul a ajuns devreme la receptie, evident ca il cazezi. Eu asa vad lucrurile. Eu am constatat ca cei care s-au nascut la tara stiu ce înseamna greutatile si lupta mult mai mult, pun pasiune în ceea ce fac. Au mai multa determinare si dorinta de a razbate, de a se remarca, de a fi cei mai buni. Cei care sunt nascuti la oras si sunt cocolositi de catre parinti nu îsi pun aceasta problema. Întotdeauna ma deranjeaza CV-urile în care vad ca cel care vrea sa ocupe un post a avut nu stiu câte locuri de munca. Daca am vazut ca a depasit trei locuri de munca, nici nu ma uit la el. Poti sa ai sapte facultati, sa stii douazeci de limbi straine, daca nu pui pasiune în ceea ce faci si daca nu gândesti, nu esti bun. Sunt foarte multi care nu au facultate, dar îmi plac, pentru ca îsi pun mintea la contributie si pun pasiune în orice domeniu de activitate.

Fiul dumneavoastra este copil crescut la oras, într-o familie cu posibilitati materiale. Cum ati reusit sa-i formati determinarea, pasiunea pentru munca?

Este el un copil foarte bun. Când era mai mic, toti îmi spuneau sa nu îi dau atât de multi bani, pentru ca se învata cu ei. Dar eu am înteles ca nu este bine sa nu îi dai bani, ci e bine sa îi dai câti îsi doreste (asta în cazul în care ai, desigur), dar sa vezi pe ce îi cheltuie. Si sa nu îi dai banii cu târâita, pentru ca atunci îl faci pe copil sa gaseasca alte formule. Am ascultat de altii si am gresit, iar copilul se împrumuta de la diversi prieteni, nu a fost bine. Atunci i-am zis sa scoata din contul bancar de fiecare data câti bani vrea. Si acum, când are treizeci si sase de ani, ma întreaba daca poate sa îsi cumpere anumite lucruri. E anormal, caci el este presedintele firmei. Poate a contat si faptul ca tata a fost preceptor si chiar daca venea cu bani acasa, noi, copiii, nu puneam mâna pe ei, stiind ca nu sunt ai nostri. Apoi, în 2000, când am devenit secretar de stat la Cultura, i-am oferit responsabilitate, încredintându-i firma. De atunci a avut libertate sa ia orice decizii. Nu m-a dezamagit niciodata. Nici eu nu cheltuiesc aiurea. Evident, îmi asigur confortul, dar cu masura, cu bun simt. De exemplu, am avut doar trei masini în viata mea, iar cea pe care o conduc acum are 10-12 ani vechime. Si la hotel, am evidente contabile foarte clare, ca sa pot compara când apar diferente si sa vad unde se fac eventualele greseli.

Ce sanse are un om de afaceri sa devina prosper în România de azi si sa-si dezvolte businessul?

Acum este foarte greu sa mai faci ceva, pentru ca am avut niste conducatori care si-au batut joc de tara. Noi nu mai avem nimic, am vândut tot. Ce exportam nu ne apartine. La noi se lasa numai cu câteva taxe pe salariu, firmele straine scot profitul afara, nu lasa nimic. Noi nu mai avem finante, energie. As lasa unu la suta impozit pentru tarani si pentru întreprinderile mici si mijlocii. Prima mare greseala pe care au facut-o, în opinia mea, cei care au condus tara, este ajutorul social. Sunt de acord cu ajutorul social pentru cei bolnavi, pentru batrâni, dar nu pentru golani, oameni care pot sa munceasca, dar stau acasa si asteapta bani de la stat.
Pe timpul lui Ceausescu, eu semnam pe statul de plata 2800 de lei, atât primeam în mâna. Ministerul de Finante avea grija sa trimita banii la sanatate, la pensii, la somaj si toate conturile astea erau alimentate. Dupa revolutie s-a schimbat aceasta regula. În loc sa se dirijeze banii la aceste fonduri, s-au dat pe interese politice, la alegeri. Occidentalilor le convine sa te împrumuti, sa stie ca vei fi tot timpul sluga…

Ati avut credite?

Da, am luat împrumut la banca, dar am facut tot ce se poate ca sa îl platesc într-un an si jumatate, în loc de opt ani. Pâna atunci ma cautau saptamânal de la banca sa vada ce mai fac. Le-am luat vreo sapte sute de mii de euro platind în avans. De atunci nu ma mai suporta. Acum este foarte greu, nu poti sa schimbi ceva în tara asta, la nivel politic ma refer, pentru ca deja s-au format niste gasti. Eu as merge pe principiul ca nu eu ca stat trebuie sa demonstrez ca ai furat, ci tu trebuie sa demonstrezi cum ai facut avere.

Ce stil de viata aveti?
Foarte ordonat. Eu vin de la tara, unde nu era electricitate si ne culcam devreme. Si daca ar fi fost electricitate, cred ca tot devreme ne-am fi culcat, pentru ca dimineata ne trezeam devreme, ca era treaba de facut. Si acum ma culc devreme si ma scol si duminica la sase. Vara, la sase si un sfert sunt în Herastrau, dau o tura. Mai fac acasa gimnastica o ora si un sfert si fac foarte multe exercitii de coloana. Altfel, am grija de mine mai naturist. Manânc foarte mult usturoi si doua lingurite de miere pe stomacul gol în fiecare zi. Daca nu am miere, manânc pastura si beau sucuri naturale de mere, morcov si telina. Categoric nu manânc mezeluri. Dupa ora sapte nu mai manânc. Iar de patru ori pe saptamâna fac masaj câte doua ore. În plus, gândesc pozitiv. Ma odihnesc. Calatoresc foarte mult si atunci mai scap de poluarea din Bucuresti.

Sursa: http://www.expresspress.ro