Articole Presă

Revista Star- Ion Antonescu, cititor de biserici

Ion Antonescu (Marshal Turism si, totodata, ex-ministru secretar de stat in Ministerul Culturii) detine, cu siguranta, recordul la capitolul ctitor de biserici. Acesta este ctitorul a trei biserici din trei sate ale jud. Vâlcea, mai precis in Perişani, comuna lui natala.
Mai intai, Ion Antonescu a refacut in satul Mlăceni, o biserica ctitorita de un strabunic de-al sau, situata chiar in apropiere de casa in care a copilarit si in care acum locuieste fratele sau, Nicolae Antonescu (invatator de profesie si ex-primar al comunei) si sotia acestuia, Puşa.
Biserica din Mlăceni are ca hram Sf. Gheorghe, iar in cimitirul din curtea bisericii sunt inmormantati parintii sai.
Cea din com. Perişani, sat Perişani, are hramul Sf. Petru si Pavel, cat si Ioan Botezatorul. Ea a fost construita de Ion Antonescu pe parcursul a zece ani.
Cea de-a treia biserica ctitorita de Ion Antonescu este cea din satul Spinu, sfintita de Patriarhul Teoctist in toamna anului trecut, o alta constructie realizata in perioada 1998 – 2003, cu hramul Sf. Mihail si Gavriil.
Pe peretii celor trei biserici ctitorite de „Mareşalul” Antonescu de la Marshal este pictat chipul ctitorului ei, acesta fiind un drept de ctitor.
Un alt drept al critorului este sa fie pomenit in biserica cat timp se afla in viata.

C.D.

Revista Star Ion Antonescu ctitor biserici